Una imatge recent de l’espai okupat. Foto: Línia Gràcia

El col·lectiu del Banc Expropiat va anunciar abans-d’ahir que el local que okupen al número 173 de la Travessera de Gràcia, batejat amb el nom de La Sucursal del Banc Expropiat, serà desallotjat el pròxim 26 de juliol. 

El passat mes de març el col·lectiu ja va rebre la notificació de l’obertura d’un procés civil de desnonament. Com que no es van presentar al judici, el procés de desnonament va entrar en una nova fase que acabarà amb el desallotjament. Des del Banc Expropiat afirmen que, quan la comitiva judicial es presenti, “si no la deixem entrar, ens amenaçaran amb portar la policia”. Tot seguit, afegeixen un “ens acompanyeu?”.

ES REPETIRÀ LA HISTÒRIA?
Quan arribi el dia 26 caldrà veure si es repeteixen els fets que van tenir lloc el maig de l’any passat durant el desallotjament del Banc Expropiat. Llavors, uns quants membres del col·lectiu es van fer forts a l’interior de la caixa forta d’aquesta antiga oficina de Catalunya Caixa. Deu hores més tard van decidir sortir.

L’endemà del desallotjament, durant la manifestació contra l’operació policial del dia abans, es van produir diversos aldarulls per part d’alguns dels integrants de la protesta. Es van cremar un cotxe, motos, una furgoneta de BCNeta i contenidors. Diversos establiments també van ser saquejats, entre ells un supermercat.

Actualment, el local on hi havia el Banc Expropiat continua tancat després que el mes de març es posés a lloguer per 6.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram