La marxa del dia 1 va aplegar desenes de veïns. Foto: Twitter (@graciaonvas)

La plataforma Gràcia cap a on vas?, juntament amb l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), han decidit portar el projecte de reforma del Mercat de l’Abaceria a la Síndica de Greuges de Barcelona i al de la Generalitat.

La plataforma s’oposa al projecte –ja aprovat– de reforma, que contempla la construcció d’un pàrquing, un centre de distribució i un supermercat, entre altres, i planteja alternatives que poden ajudar a agilitzar les obres de reforma, com ara deixar de fer el centre de distribució. Això és el que va reivindicar a la manifestació del passat 1 d’abril pels carrers de la Vila i que va acabar davant del Mercat de l’Abaceria. “Hi van assistir unes 200 persones”, explica a aquesta publicació Toni Ramón, membre de Gràcia cap a on vas?.

Els opositors van llegir un manifest denunciant l’actual projecte i lamentant la manca de transparència municipal en el procés d’elaboració del pla de remodelació de l’equipament, que està en perill de convertir-se en “un focus de gentrificació i una icona turística”, afirma Gràcia cap a on vas?.

Els paradistes, per la seva banda, asseguren que van estar pendents de la marxa en tot moment i celebren que no hagi entrat al mercat.

Els manifestants van aturar-se al costat del Banc Expropiat, on van cridar consignes en contra de l’actual projecte de reforma i van penjar una pancarta.

Sigui com sigui, els dos actors confirmen a aquesta publicació que es reuniran amb el Síndic de Greuges en els pròxims dies. El serial anirà per llarg.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram