Oriol Carrió és un d’aquells comerciants compromès amb la causa. Amb l’associació de comerciants, amb l’esplai del barri, amb la festa major i amb el que calgui. Encara sort que, de tant en tant, li deixen temps per a la seva vocació: la seva pastisseria del carrer Bailèn, 216.
Quina és la situació del comerç al carrer Bailèn?
Hem estat un temps arrencant i parant a conseqüència dels canvis en el comerç i de la pandèmia. Ara, l’associació està començant a engegar-ho tot una altra vegada i fent campanyes.
Esteu en línia ascendent.
Ara mateix tenim molta sort perquè tots els locals estan plens
i hi ha molta varietat de comerç. Està entrant gent nova amb nous projectes. Fa molt goig passejar i veure tots els locals amb les portes obertes.
Això anima molt el comerç, oi?
Sí. A més, al carrer Bailèn tenim la sort de tenir un supermercat, que ens situa com una referència. I des que hi ha el mercat de l’Abaceria Central molt a prop també hem notat que ve més gent de Gràcia.
Com poden ajudar les administracions el comerç?
La llista seria llarga… Jo començaria per demanar més facilitats burocràtiques per a les associacions. L’administració ha d’entendre que tenim negocis i família i que accedir a tràmits o a subvencions és una feina feixuga.