El Centre Cívic del Coll va acollir ahir una sessió. Foto: Google Maps

Ja han arrencat els tres processos participatius que el Districte ha posat en marxa i que han de servir perquè el teixit veïnal i associatiu gracienc pugui formar part de la definició de noves polítiques municipals. De moment es tracta d’una prova pilot que compta amb un pressupost de 150.000 euros i que incidirà en tres àmbits concrets: el foment de la cultura als barris, del Coll, Vallcarca i els Penitents i la Salut; dones, feminismes i diversitat sexual i, per últim, un que se centrarà en l’economia social i solidària.

Dimarts, dimecres i ahir es van celebrar les primeres sessions dels tres processos que, segons el regidor Badia, busquen que “la mateixa ciutadania generi propostes innovadores i aterrades a les necessitats reals i immediates”. El primer a arrencar va ser el debat al voltant de l’economia social i solidària, que es va celebrar dimarts a la Fundació AciDh. Dimecres va ser el torn del procés sobre dones, feminismes i diversitat sexual, que va tenir lloc al Centre Cívic La Sedeta i, finalment, ahir es va fer la sessió sobre el procés relacionat amb la cultura dels barris del nord del districte al Centre Cívic del Coll. Badia, durant la presentació d’aquests projectes, també va remarcar que “es tracta d’impulsar la co-producció de polítiques públiques per tal de millorar la qualitat de la política pública”.

CALENDARI
Els tres processos participatius estan organitzats en tres fases diferents. La primera és la que ha arrencat ara i durarà fins al 16 de desembre, que és la de coproducció dels projectes i durant la qual es faran cinc sessions de treball.

Pel que fa a la segona fase, començarà el 19 de desembre i acabarà el 6 de febrer. Serà quan es faci l’anàlisi de viabilitat i la definició final de les propostes.

Per últim, entre el 15 i el 28 de febrer, se celebrarà la tercera i última fase. Es tracta de la votació vinculant i final que serà oberta als veïns empadronats al districte a través del portal www.decidim.barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram