L’avinguda Príncep d’Astúries deixarà de tenir cinc carrils. Foto: Google Maps

La remodelació de l’avinguda Príncep d’Astúries ja té el seu disseny definitiu ben encarat. El projecte que ha de canviar la fesomia d’aquesta via que uneix els districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi provocarà que els vianants guanyin espai i els cotxes en perdin, ja que es doblarà l’amplada de les voreres i s’eliminaran dos carrils de trànsit.

Fa temps que els veïns d’aquesta avinguda de 650 metres que connecta la plaça Lesseps amb la via Augusta en demanaven la pacificació, ja que es tracta d’una artèria molt transitada que molta gent fa servir per evitar els embussos que sovint es formen a Gran de Gràcia. Així doncs, el projecte consisteix a eliminar dos carrils de trànsit rodat que es destinaran, un a ampliar la vorera, i l’altre a serveis, com ara contenidors i una zona d’aparcament per a motos i vehicles de persones amb discapacitat, que fins ara s’havien de col·locar a les voreres. Això provocarà que les voreres passin dels actuals 2,2 metres d’amplada en els trams més estrets, i de 3,10 en els trams més amples, a 4,5 metres, cosa que farà que es guanyin més de 2.100 metres quadrats de vorera respecte dels que hi ha ara. També es plantarà arbrat als dos costats del carrer.

D’altra banda, la calçada, que ara fa gairebé 15 metres d’amplada i té cinc carrils de trànsit rodat -tres en sentit descendent i dos en sentit ascendent- passarà a fer 11 metres i tindrà tres carrils.

OBRES A FINALS DEL 2017
El projecte té un pressupost de quatre milions d’euros. Un cop acabi el procés participatiu entre els veïns, que serà aquest desembre, s’entrarà en la fase de redacció del projecte executiu. Està previst que les obres, d’una durada aproximada de 14 mesos, es comencin a fer a finals de l’any que ve.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram