La plaça de la Vila, durant la Diada de l’any passat. Foto: ANC Gràcia

La Diada ja és a tocar i Gràcia escalfa motors per una jornada que viurà demà una prèvia intensa i carregada d’actes. Com és habitual, el G6 i Òmnium seran les entitats encarregades d’organitzar la majoria d’actes, que se celebraran al monument a Pompeu Fabra i a la Biblioteca Jaume Fuster.

Enguany el tema central de la jornada prèvia serà el 80è aniversari de la Guerra Civil i l’exili, que servirà per fer un homenatge a aquells catalans que viuen a fora i el seu lligam sentimental amb Catalunya. La jornada arrencarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Lesseps amb un taller infantil i continuarà una hora i quart més tard amb una lectura de poemes i l’actuació de l’Orfeó Gracienc al peu del monument a Pompeu Fabra, a la mateixa plaça Lesseps.

L’endemà, la Diada arrencarà a dos quarts de deu del matí amb l’ofrena floral de les entitats gracienques al monument de Rafael Casanova. La bandera de Gràcia es concentrarà a Bruc amb Ronda de Sant Pere. A la tarda l’ANC serà la protagonista, ja que serà l’encarregada d’assumir l’organització del tram 38 d’una de les concentracions d’àmbit nacional, que tindrà lloc al passeig de Sant Joan.

AVUI, DEBAT
Per la seva banda, avui la Casa València acollirà a les set de la tarda un debat amb la dirigent de l’ANC, Liz Castro; l’economista Elisenda Paluzie, el membre d’OSAN Abel Caldera i l’activista feminista Montserrat Cervera. L’acte l’organitza l’Esquerra Independentista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram