A la plaça del Sol es reduirà la intensitat de l’enllumenat. Foto: Arxiu

El districte vol revisar i unificar aquest estiu els serveis municipals que s’ofereixen a les places de Gràcia. Una revisió que es farà a través del Pla de places presentat recentment per l’Ajuntament i que planteja com a objectius principals reforçar la neteja a les places i incrementar-hi la seguretat.

Per una banda, un cop al mes es farà una neteja integral de les places, que inclourà l’eliminació de xiclets del paviment i de grafitis, adhesius o cartells de les parets. Pel que fa a la seguretat, es mantindran les patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i es prioritzaran les actuacions contra la venda ambulant i el soroll. En aquest sentit, el Districte també vol aconseguir que els locals d’oci nocturn i restauració compleixin la normativa.

A més, el pla inclou l’impuls d’una prova pilot, a través de la qual es reduirà la intensitat de l’enllumenat públic a les places del Sol i la del Diamant, per veure si així s‘aconsegueix rebaixar el soroll durant la nit, una de les principals queixes dels graciencs.

GESTIÓ DE CONFLICTES
D’altra banda, el Districte vol que aquest estiu l’Ajuntament ampliï el servei de gestió de conflictes municipal a les places, per tal que els mediadors puguin desenvolupar la seva tasca durant tota la setmana.

Segons el regidor del Districte, Eloi Badia, l’objectiu del pla és promoure la convivència i el civisme. “Volem generar un espai proactiu de diàleg i d’informació amb els actors referents de les places”, explica.

El setembre serà el moment de fer balanç del Pla de places a través de tres taules que ja s’han constituït i que agrupen veïns, associacions culturals, entitats veïnals, plataformes, associacions de comerciants i propietaris de bars i restaurants de les places del Sol, del Diamant i de Virreina. Les tres taules ja han començat les reunions per intercanviar informació i recollir propostes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram