Bar Alfa

L’Alfa ha abaixat la persiana per sempre. Foto: Joanna Chichelnitzky

La mítica sala de concerts i balls de la Vila de Gràcia, l’Alfa Bar, situada al número 36 del carrer Gran de Gràcia, va anunciar fa pocs dies en un comunicat a Instagram que tanca les portes perquè no ha aguantat la crisi. “L’Alfa no tornarà a obrir. La pandèmia ha estat més forta que la música i ens hem quedat sense forces per aixecar de nou la persiana del carrer Gran”, lamentaven els propietaris del local, qui alhora reivindicaven la seva àmplia trajectòria omplint de melodies els cors dels graciencs i els barcelonins que alguna vegada s’havien apropat a conèixer el local de primera mà.

“Han estat 29 anys de música, ball, concerts, amics, família i riures. 29 anys de nit. Moltes gràcies a tots els que heu fet de l’Alfa casa vostra, us trobarem molt a faltar”, afegien des de l’establiment. Tot i lamentar el tancament, asseguraven que seguirà viu per seguir ajudant al sector de la música. “Aquest Instagram ja no anuncia concerts al bari, però seguirà obert per fer d’altaveu dels vostres projectes i actuacions”, insistien des de l’Alfa Bar, que davant d’aquest trist comiat ha rebut desenes de missatges de suport a través de la xarxa social. “Ànims família” o “Gràcies per aquest mític espai”, han estat alguns exemples.

Actuacions diverses

Aquest establiment ha vist passar a molts artistes, des de la Rosalía, passant per Iseo, La Iaia, Camila Moreno o fins a The Seihos. També han passat un incomptable nombre de persones anònimes que, amb la seva passió per la música, han fet possible l’Alfa Bar durant 29 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram