El Texas celebrarà el seu segon aniversari al setembre. Foto: Línia Gràcia

Els cinemes Texas estan d’enhorabona. La xarxa Europa Cinemas, dedicada a la promoció del cinema europeu, els ha concedit el premi a millor sala de l’estat espanyol per la seva tasca de difusió de pel·lícules del vell continent, poc abans de la celebració del seu segon aniversari.

El setembre de 2014, el Texas tornava a aixecar la persiana del carrer Bailen després del comiat del Lauren Gràcia, que va dir adéu definitivament el juliol del 2013. Un any més tard, el director de cine Ventura Pons i Ricard Almazán -que durant 25 anys ha estat programador dels cinemes Verdi- van apostar per recuperar un model de cinema de barri, que projectés reposicions, a preus assequibles i en català, subtitulant les pel·lícules estrangeres. “Amb el premi, ens prenem la feina amb més il·lusió”, afirma Almazán.

COMBATRE LA CRISI
Des de fa poc més de dos anys, les cues s’han convertit en la rutina dels cinemes els caps de setmana, a diferència del que passa a la majoria de sales de la ciutat. Un èxit que Almazán atribueix a l’especialització en reposicions o cicles temàtics. Aquesta aposta, sumada als preus baixos -3 euros per al públic general i 2 per a més grans de 65 i més joves de 18- han aconseguit generar un alt grau de fidelització. “Molta gent dóna per fet que li agradarà el que vindrà a veure”, diu Almazán.

Una combinació d’ingredients que, segons el director del cinema, ha permès combatre la crisi del sector i l’efecte de l’augment de l’IVA cultural. Sembla, doncs, que Almazán i Pons han aconseguit ressucitar l’esperit de l’històric cinema del barri, que va inaugurar-se amb el nom de Texas l’any 1947 i va ser engolit per la cadena Lauren el 1995. 

Ara a Gràcia, torna a ser habitual sentir la pregunta “Què fan al Texas?”, i segons assegura Almazán hi ha motius per ser optimistes. “Tenim més públic que durant el primer any”, explica. Concretament, des de l’inici del 2016 ja són 60.000 persones les que s’han assegut a les seves butaques per veure reposicions, curtmetratges o cinema infantil. I tot plegat a preus populars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram