Els vianants, protagonistes demà a la tarda a Gran de Gràcia. Foto: Arxiu

El carrer Gran de Gràcia viurà demà el seu primer dissabte on els cotxes cediran, en part, el seu protagonisme als vianants. Aquest eix viari es tallarà al trànsit des del Pla de Salmerón fins a Nil Fabra, des de les cinc de la tarda a les nou del vespre. Aquesta mesura s’aplicarà, a partir d’ara, el primer dissabte de cada mes.

La decisió del Districte té la intenció d’aconseguir que els veïns puguin recuperar, durant unes hores, l’espai públic per passejar a peu o en bicicleta, practicar esport i crear nous espais de trobada que permetin organitzar activitats a l’aire lliure. Demà, amb motiu de la inauguració de la mesura, hi haurà animació musical a càrrec d’una banda de música i també es promouran diferents activitats relacionades amb la cultura popular i jocs al carrer i s’incentivaran iniciatives relacionades amb l’economia social i solidària.

Per tal de dur a terme aquesta aposta, el districte ha elaborat un pla d’actuació que estudia com compatibilitzar l’activitat dels locals de planta baixa, el passeig dels veïns i les necessitats d’accés puntuals dels vehicles per tal d’aconseguir millorar la convivència entre aquests diferents actors.

El regidor del districte, Eloi Badia, ha destacat la voluntat que aquesta mesura “permeti els veïns i les veïnes reapropiar-se de l’espai públic, fer-se’l seu i gaudir-ne”. “És una mesura que reverteix directament en la qualitat de vida de les persones”, considera Badia.

Des del Districte expliquen que la mesura s’implantarà, en una primera fase pilot, durant un any i es farà un seguiment del seu funcionament a través del Consell de Comerç, el Consell de Medi Ambient, la Comissió de treball de Mobilitat i els Consells de Barri de la Vila de Gràcia, Salut, Vallcarca-Penitents i el Coll.

L’avaluació es farà tenint en compte diferents indicadors, com ara el nombre d’activitats, enquestes de valoració, les entitats i persones que fan ús de l’espai públic i una memòria econòmica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram