Albert Poch dóna indicacions als seus jugadors. Foto: Àngel Garreta / CEE

Tot i el gran resultat d’anada (1-1), l’Europa no va poder amb el San Fernando i va caure eliminat del play-off d’ascens a Segona B en perdre per dos gols a tres a casa diumenge passat.

Cano va obrir el marcador pels escapulats al minut sis del primer acte però dos errors de la defensa local van allunyar el somni de continuar lluitant per l’ascens. Dos minuts després del gol de l’Europa, Bazán va empatar aprofitant una pilota morta a l’àrea petita a la sortida d’un córner. Ja a la segona part, al 61’, el San Fernando va fer el segon després d’un intent de cessió de la defensa escapulada cap al seu porter, que va ser aprofitat per Ñoño després de superar Gianni amb una gran vaselina. “Dos errors puntuals ens han condemnat”, va afirmar el tècnic de l’Europa, Albert Poch, als periodistes després del partit. “Això és futbol”, va afegir.

Amb l’1 a 2 l’Europa va pujar una marxa i va assetjar la porteria gaditana. Una pressió que va donar els seus fruits al minut 70, quan Montoro va fer l’empat en connectar un xut amb un efecte impossible per al porter visitant. A partir d’aquí, els de Poch van tenir diverses ocasions per fer el gol que hauria suposat la classificació, però Martínez, al 84, va aconseguir el tercer per al San Fernando i va sentenciar l’eliminatòria –l’Europa hauria necessitat dos gols per passar–.

Aquesta derrota deixa els graciencs, per quart any consecutiu, a les portes de l’ascens. “És una llàstima i no hem tingut la sort que vam tenir en el primer enfrontament”, va assegurar un Poch emocionat i visiblement trist, però que només va tenir paraules d’elogi per a la seva plantilla. “Els jugadors són els que m’han fet arribar fins aquí, són els artífexs de la gran segona volta”, va reconèixer el tècnic, en referència a l’espectacular ratxa de 20 partits sense perdre que va fer que l’Europa entrés al play-off per pujar a Segona B, després d’un inici de temporada irregular. “Em sap molt greu per ells”, va prosseguir, abans d’assegurar que el vestuari de l’Europa “no té preu”. “Estic orgullós d’aquest equip i de pertànyer a l’Europa”, va dir Poch, que també va tenir paraules de reconeixement a una afició que va omplir de gom a gom el Nou Sardenya. “Mai no ho havia vist així”, va certificar.

Preguntat sobre el futur, Poch va explicar que ja estan treballant en la pròxima temporada i que seguiran “picant pedra” per col·locar l’Europa “on es mereix ser”. Pel que fa al seu futur com a tècnic escapulat, Poch va llençar pilotes fora assegurant que “cal pair tot el que ha passat, respirar i pensar més endavant”.

PAS ENDAVANT DE LES NOIES
Per la seva banda, les noies del femení absolut de l’Europa van aconseguir classificar-se per a la tercera eliminatòria de Copa Catalunya després d’eliminar el Cerdanyola. Ara les espera el Pallejà. El matx serà aquest diumenge a les vuit de la tarda a domicili.