Botellada a la plaça de la Virreina. Foto: Sílvia Jardí / ACN

El retorn a la normalitat també ha comportat un retorn a dinàmiques incíviques en diferents punts de Gràcia. Botellades, terrasses plenes fins a altes hores de la matinada i el soroll són alguns dels problemes que està patint el veïnat. Per tal de fer visible aquesta situació, un veí de la plaça del Raspall ha obert un compte de Twitter que cada 30 minuts actualitza les dades dels decibels que es registren en diferents places del barri.

“Hi havia altres iniciatives similars, però ho feien de forma manual. El que vam fer és automatitzar el sistema perquè publiqui la mitjana de decibels que es registren cada mitja hora”, assegura el seu impulsor, que prefereix mantenir l’anonimat, a Línia Gràcia. L’objectiu és, també, que els veïns puguin enviar imatges i vídeos de situacions incíviques que es viuen als carrers del barri. “Això ara mateix no està funcionant, però espero que a poc a poc ho vagi fent”, explica el veí.

EL PROBLEMA DE SEMPRE
El soroll i els problemes d’incivisme ja existien abans de la pandèmia a les places gracienques i en els últims dos mesos s’han incrementat. Ara mateix hi ha un front comú dels veïns de diferents places per tal de trobar solucions a les botellades que es viuen cada cap de setmana. “Quan la policia intervé en una plaça, la gent s’acaba desplaçant cap a una altra. Fa dos mesos que dormim poc”, lamenta el veí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram