Imatge de la presentació de l’edició d’enguany del festival. Foto: Pau Cortina/ACN

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) 2021, amb els actors Johnny Depp i Isabelle Huppert com a principals reclams internacionals, arrenca avui. El festival torna a tenir el seu epicentre a Gràcia, amb els Cinemes Verdi i la Casa Seat com a seus, al mateix temps que també l’Institut Français (Sarrià-Sant Gervasi) i el CaixaForum (Sants-Montjuïc), com a espais complementaris.

‘Una joven prometedora’, òpera prima del director Emerald Fennell que acumula cinc nominacions als Oscar, entre elles la de Millor pel·lícula, dona el tret de sortida al festival; mentre que ‘Entre Rosas’, dirigida per Pierre Pinaud, serà l’encarregada de tancar-lo. Aquesta cinquena edició s’allargarà fins al 23 d’abril i se celebrarà presencialment i amb els aforaments reduïts. Inclou 60 títols de 24 països entre les sis seccions del certamen i es podran veure quatre premières mundials, una internacional, tres europees, 17 espanyoles i set catalanes.

La catifa vermella del festival rebrà aquest any sí una trentena de convidats, la majoria catalans i de l’Estat, com ara Fernando Trueba i Javier Cámara (‘El Olvido que seremos’), Carmen Chaplin, Mariana Barassi i Clara Lago (‘Crónica de una tormenta’) o l’equip de ‘Poliamor para principantes’, amb Fernando Colomo i els actors Karra Elejalde, Toni Acosta i Quim Àvila.

Els directors Kiyoshi Kurosawa (‘La mujer del espía’), Massoud Bakhshi (‘Yalda, la noche del perdón’) i Philippe Falardeau (‘Sueños de una escritora en Nueva York’) hi participaran de forma telemàtica, així com Nicolas Winding Refn (‘Valhalla Rising’), que finalment no podrà viatjar a Barcelona per la pandèmia, però mantindrà les activitats previstes de forma virtual. Johnny Depp presentarà ‘El fotógrafo de Minamata’ i Isabelle Huppert, ‘Mamá María’.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram