Els Foguerons, una peculiaritat mallorquina a Gràcia. Foto: Ajuntament

La festa tradicional mallorquina dels Foguerons ja és a punt de celebrar la seva 24a edició i, un any més, tornar a omplir els carrers de la Vila de foc.

Enguany aquesta tradicional celebració, la segona més multitudinària després de la Festa Major, comptarà amb la participació de tres carrers més i més foguerons que mai. El tret de sortida serà dijous que ve a les cinc de la tarda amb la inauguració de l’exposició ‘Cartells de Sa Pobla a Gràcia’ a l’Espai Musons i al vespre els actes es traslladaran al CAT, que acollirà una altra exposició -’L’art de l’Art de Ramon Llull’- una degustació de productes balears.

Divendres el CAT continuarà amb la seva programació de Foguerons amb un taller de ball i el concert ‘Nits de Formentera’, mentre que a la Violeta es farà la inauguració de l’exposició ‘Welcome to Ses Illes’ i l’espectacle musical i poètic ‘El Verger de l’Amat’.

L’endemà, el dissabte 30, serà el dia principal dels Foguerons. A dos quarts de vuit del vespre la plaça de la Vila acollirà la plantada de les colles de cultura popular i mitja hora més tard es farà el lluïment de les colles participants. A dos quarts de nou es donarà el tret de sortida a la cercavila, que acabarà a la plaça de la Virreina. La mateixa plaça serà l’escenari de l’encesa dels foguerons i l’inici de la revetlla amb les ximbombes i els cantadors. A la mateixa hora també hi haurà encesa de foguerons a la plaça del Nord, a la placeta de Sant Miquel i a set carrers més de la zona. La plaça del Diamant acollirà una revetlla, una glosada i cançons amb Festa de sa Ximbomba de sa Pobla, Glosadors de Mallorca i Cor de carxofa de Catalunya. Per últim, a les onze de la nit a la plaça de la Virreina hi haurà balls i i cants mallorquins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram