La majoria d’espai del carrer l’ocupen els cotxes. Foto: Línia Gràcia

Veïns i comerciants de la Travessera de Gràcia fa temps que demanen un carrer sense cotxes després d’haver denunciat en nombroses ocasions l’alta concentració de trànsit tot i tractar-se d’una avinguda molt estreta. Ara, a la petició de la Unió de Botiguers Travessera de Gràcia-Casc Antic s’hi ha afegit una plataforma que agrupa veïns i comerciants. Les dues parts han unit forces i des de fa uns dies han posat en marxa una recollida conjunta de firmes.

Veïns i comerciants asseguren que la densitat de vehicles que hi ha a la Travessera, en el tram comprès entre Gran de Gràcia i Torrent de l’Olla, fa que la situació sigui “insostenible”. És per això que demanen que aquest tram del carrer passi a ser de plataforma única per a vianants i que s’aprofiti la reforma del Mercat de l’Abaceria per tirar endavant aquesta transformació.

“Entre els comerços i els cotxes hi ha molt poca distància i, tant la gent que passeja com els comerciants, patim la contaminació que hi ha a causa de l’elevat trànsit”, afirma a Línia Gràcia David Rodríguez, president de l’associació de comerciants. Per pressionar més el Districte i l’Ajuntament, el seu objectiu és arribar a recollir 500 firmes. De moment, explica Rodríguez, la campanya està funcionant bé i molts veïns ja han firmat a favor de la petició. En paral·lel, també tenen previst canalitzar la seva reivindicació a través del portal Decidim.Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram