El pintor i artista escènic japonès Yoshi Hioki serà a la Casa dels Contes avui, demà i demà passat i els dies 2, 3 i 4 d’octubre per oferir el seu espectacle ‘Pájaro de Ceniza’.

Es tracta d’un espectacle de narració oral amb cinc històries originàries de la tradició japonesa, els pilars de la qual són la mort, la vida, l’amor, els somnis, la memòria i la transmissió del llegat ancestral. L’artista transmetrà aquests pilars a través de la veu, el cant, el silenci, la llum i una coreografia simbòlica. El fil conductor de les històries és un ocell de paper, símbol de la transcendència.

A través de l’espectacle, Hioki convida al públic a conèixer diferents paisatges del Japó i a una possible reconciliació amb les emocions humanes més profundes.

Resident a Barcelona des de 1991, Hioki es dedica a explicar contes, mites i relats literaris de totes les èpoques del seu país, el Japó, tant per a nens com per a adults. Una vocació que li va néixer a partir del 1999 després d’una trobada amb la narradora mexicana Martha Escudero.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram