Dos negocis que han abaixat la persiana. Foto: Línia Gràcia

La crisi generada per la pandèmia del coronavirus està causant estralls entre el petit comerç de la ciutat. En el cas de Gal·la Placídia ahir es va fer viral el vídeo d’un usuari de Twitter on es veien un nombre important de botigues –especialment de moda, calçat i tèxtil de la llar– amb la persiana abaixada i amb el cartell de local en lloguer. Sens dubte, l’efecte del coronavirus és una de les raons però des de l’Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat, que inclou els negocis de la part gracienca de la plaça, també parlen d’altres factors.

“El confinament va tenir incidència en aquesta zona però menys que en altres llocs perquè formem part de la zona del Mercat de la Llibertat”, afirma a Línia Gràcia Carlus De Camaroux, president de l’Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat. De Camaroux explica que a la zona d’influència de l’entitat hi ha un centenar de comerços, dels quals estan associats un 60%. “D’aquest 60% només n’ha tancat un i perquè feia poc que havia obert”, afirma De Camaroux. Del 40% restants, afegeix, n’han tancat al voltant d’una quinzena. “La situació actual ha estat una prova de foc per als negocis que no eren sòlids i cal tenir en compte que els lloguers a Gràcia són absolutament desmesurats”, afirma aquest comerciant. El lloguer, afegeix, “és el problema real”. També apunta que entre els comerços associats no hi ha hagut tancaments perquè s’han pogut beneficiar de totes les gestions relacionades amb les ajudes i el lloguer que des de l’associació s’han fet.

Per últim, De Camaroux també apunta que Gal·la Placídia és un lloc on no és fàcil tenir un negoci. “La plaça té unes característiques complicades. Ha estat molt de temps en obres, està dividida entre dos barris. És una zona que sempre ha patit força”, remarca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram