Durant aquesta setmana hi ha un supermercat molt conegut que ofereix, entre les seves ofertes, un “Hervidor de agua”. Els anuncis de televisió l’anuncien com una oferta única. L’aparell, molt semblant a un termo normal i corrent, serveix precisament pel que anuncia, fer bullir l’aigua. És, doncs, necessari comprar aquest aparell? D’un temps ençà, tinc la sensació que s’ha esterilitzant i desinfectant tot el tema de la cuina. M’explico.

Fa un temps, tothom qui havia de cuinar un sofregit, agafava un tomaquet, una ceba, pebrot, sal i pebre. Els picava i els fregia durant uns minuts. Ara, en canvi, qui l’ha de cuinar va al supermercat, compra un sofregit envasat que anuncia una coneguda actriu espanyola i l’aboca directament a la paella. L’anunci del producte mostra a una verdulera recomenant a una clienta aquest producte. On s’ha vist això? Una botiguera recomenant a una clienta que no compri els seus productes.

La meva teoria és que, cada vegada més, la gent no vol embrutar-se a la cuina i “perdre” el poc temps que es tarda en cuinar un sofregit, en aquest cas. Més exemples de la meva teoria. Un altre supermercat ven un pot amb “Salsa de tomate para untar el pan”. No seria més senzill, i sobretot sa, comprar un bon tomaquet (però dels bons, bons) i una ampolla d’oli, i fer les llesques de pa amb tomaquet que et vinguin de gust?

Un altre exemple. A més de les càpsules de café per a màquina express, ara també es ven una càpsula de cafè per instal·lar a la cafetera convencional, aquella que s’ha de posar al foc. Estem d’acord en que, a vegades, cau café al terra quan omples la cafetera, però cal llavors encapsular el café?

Potser soc un exagerat. Digueu-me anticuat, però, sincerament, prefereixo fer les coses com es feien fa temps, abans que gastar-me diners en productes de dubtosa utilitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram