De vegades hom pot arribar a pensar que la millor definició de la política catalana és la d’un trencaclosques mortificador. De tota manera, sembla que últimament s’ha tornat a imposar el seny i la unitat d’acció avança, encara que el més important és que, tots plegats, ens hem de conscienciar que la mobilització ha de ser permanent si volem assolir les nostres fites amb dignitat. Era bàsic que el procés participatiu del nou 9N fos un èxit, que milers de ciutadans es mullessin a favor de Catalunya; però un cop passada aquesta data hem de seguir bategant per tal d’exigir que res no s’aturi.

A hores d’ara és imprescindible que els polítics catalans estiguin a l’altura del moment històric i que el poble català mantingui viva la flama, l’esperit de la mobilització permanent. Això és essencial perquè la superestructura de l’Estat espanyol no dorm mai, sempre està a l’aguait de tot; sempre està preparada per manipular la corrupció i posar en marxa el ventilador contra la nostra nació catalana. En aquest sentit, el poble i la classe política catalana han d’estar molt amatents per acabar de fer net; per netejar per sempre, amb un detergent molt potent anomenat transparència democràtica, totes les xacres del passat, totes les corrupteles que actualment actuen com un nihilisme demolidor en contra dels legítims anhels d’emancipació nacional de Catalunya.

No hi ha dubte que vivim en una campanya permanent d’ençà de la sentència de l’Estatut i, de cap de les maneres, ens podem esgotar. La força i el talent del poble català ha de fer possible que la política catalana esdevingui un instrument útil per transformar la realitat i arribar, al més aviat possible, a un estadi de llibertat nacional i justícia social. Ara no podem fallar: polítics i poble, institucions i societat civil, hem d’anar tots a una. No ens podem permetre més errades. Hem d’aprofitar el moment, perquè, de cap de les maneres, podem esperar vint o trenta anys més a assolir la nostra anhelada llibertat nacional.

Cal tenir molt present que l’independentisme català, juntament amb el 15M, han estat un dels moviments socials de masses que més persones han mobilitzat. Doncs bé, pel que fa a casa nostra, pel que fa referència al procés d’alliberament nacional de Catalunya, no podem quedar a mitges tintes, no podem quedar amb la feina a mig fer. Ara i aquí la mobilització ha de ser permanent i total.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram