Us recomano que us llegiu –en la llengua de Shakespeare– un petit informe sobre la realitat de què és i de “quin peu calça” –ideològicament i socialment parlant– el partit euroescèptic més important de tota la Unió Europea.

L’UKIP és el partit euroescèptic britànic i el seu líder és el multimilionari Nigel Farage, i està portant a terme una demagògia terrible contra Europa i les seves institucions. Amb tot, el fet més greu que el gran públic desconeix, és que l’UKIP, a banda d’euroescèptic, és un partit d’extrema dreta que defensa un capitalisme salvatge i ens posiciona clarament en contra de les nacions sense estat com –que volen esdevenir un estat– Catalunya.

A més, no proposa cap solució, cap alternativa econòmica, però tampoc política, per tal de superar la terrible crisi estructural –econòmica, política, social i moral– que actualment pateix la UE i, en general, tot el vell continent. De fet, l’UKIP i el Sr. Farage pretenen que la UE esdevingui una Comunitat Econòmica Europea com la dels anys setanta del segle passat –quan a casa nostra encara patíem el franquisme–.

L’UKIP, i els seus aliats euroescèptics d’arreu d’Europa, volen una Europa desunida política i diplomàticament, sense ànima, i que sigui un simple peó –autèntic tigre de paper– al servei d’una globalització antisocial, antidemocràtica i al servei de la plutocràcia financera més immoral del planeta.

per Josep Loste

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram