Malnutrició infantil i rèdit políticA diferència de l’estiu anterior i de l’altre, la malnutrició i la pobresa infantil ja no són cap prioritat pels grups parlamentaris de l’oposició. O això sembla, ja que la seva activitat parlamentària ja no se centra en cap d’aquestes prioritats del govern. En el període de vacances escolars, les necessitats d’una part de la població en situació de vulnerabilitat segueixen existint i se segueixen atenent, però és potser perquè el govern segueix fent la feina que ha de fer, i per tant ja no són notícia ni són prioritat política d’aquells que només pensen a treure rèdit polític de la vulnerabilitat en lloc d’ajudar a pal·liar-la.

I és que el govern de la Generalitat, malgrat que pateix una retallada de fons estatals per a l’atenció a les persones de més de 20 milions d’euros l’any, continua treballant i oferint recursos perquè les persones en situació de vulnerabilitat puguin satisfer les seves necessitats bàsiques i les dels seus fills. El Govern treballa estretament amb tota la xarxa solidària de què s’ha dotat aquest país, i incideix directament o ajuda amb recursos econòmics les entitats que ofereixen determinats serveis.

Enguany, pel que fa al lleure educatiu, és a dir, els casals d’estiu, colònies, campaments i camps de treball, el Govern ha becat directament 1.000 places. Ha convocat la subvenció anual per a activitats culturals, cíviques i socials destinades a les entitats per valor de 4 milions d’euros, obrirà tots els centres durant tot l’estiu i portarà a terme una convocatòria extraordinària de subvencions de suport a entitats que treballen amb famílies amb fills en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques dels petits. En definitiva, per donar més benestar als infants.

Amb totes aquestes accions, el Govern s’assegura que garanteix el lleure educatiu durant els mesos d’estiu, mitjançant el qual molts nens podran satisfer les seves necessitats alimentàries i d’oci. Però pel que es veu, que els infants tinguin garantides les seves necessitats no és notícia, ni prioritat parlamentària de l’oposició.

per Anna Figueras

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram