Aquests dies, la majoria de capçaleres es fan ressò de la imputació de la infanta Cristina per la seva possible implicació en el cas Nóos. Tot i l’escàndol i el ressò mediàtic que aquest fet ha provocat, això no significa que la infanta Cristina hagi de ser processada per corrupció juntament amb el seu marit.

S’ha intentat demostrar per activa i per passiva que la justícia és igual per a tothom, quan tots sabem que és una quimera. Per tant, crec que això és només un intent de fer-nos creure que efectivament el pes de la justícia pot caure sobre qualsevol, sense distinció d’estatus social, polític o econòmic.

No crec que s’hagi de guillotinar la infanta Cristina únicament perquè es tracta d’un personatge públic. Tot i això, seria ingenu creure a cegues en l’honestedat d’una persona que ocupa una posició pel simple fet de pertànyer a un llinatge concret. Tampoc no podem acceptar l’exempció punitiva per evitar un cataclisme institucional, tot i que la imatge del país se’n vegi afectada.

Esperem, doncs, que aquest fet sigui jutjat imparcialment i que no haguem de veure, un cop més, com certs sectors de la societat d’aquest país es burlen de la resta de la ciutadania sent impunes davant la llei.

Per David Batlle

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram