Aquesta fou la frase emprada en la campanya del PSC per a les eleccions a Catalunya l’any 2006, que apareixia als cartells acompanyada de la fotografia de José Montilla amb cara seriosa. Ara es podria aplicar al PSOE la mateixa medecina dient-los “volem fets convincents, deixeu les paraules buides de contingut a banda”.

Redimir els presos i exiliats polítics; canviar i sanejar tota la cúpula de la Judicatura; defensar la immersió lingüística; restituir Trapero i els comandaments dels Mossos d’Esquadra; anul·lar el decret que fomenta la sortida d’empreses de Catalunya; recuperar les 13 lleis impugnades pel TC; retornar la clau d’Hisenda a la Generalitat; negociar amb el Govern català el referèndum d’autodeterminació; respectar el resultat del referèndum en cas de guanyar el sí; acabar amb les perverses actuacions policials i judicials…

Amb la llista de ministres del nou govern espanyol, a Catalunya no podem esperar gaires alegries. Alguns ministres estan “tocats” per antics afers no massa edificants, especialment Josep Borrell pels comptes d’Abengoa, els insults a Junqueras i Quim Torra, altres declaracions desafortunades i la seva participació en les manifestacions de SCC a Barcelona.

S’haurà d’esperar a veure com es desenvolupa la política del president Sánchez respecte al conflicte de Catalunya. Com sant Tomàs, fins que no posem els dits a la llaga (compliment dels temes abans explicats) no ens creurem la seva bona voluntat.

Que en el futur no hàgim de cridar, rememorant la frase de Miquel Iceta: “Que algú ens deslliuri de Sánchez, per Déu!”

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram