Barcelona demana ser governada! És urgent definir un projecte clar, impulsat per un equip solvent. La ciutat ens exigeix posar la ciutadania al centre i alhora liderar, des de la capital del país, el procés d’emancipació republicana de Catalunya. Hem de ser pioners a l’hora d’abordar els grans debats globals i plantejar solucions per a les realitats concretes de cada un dels barris de la ciutat.

Barcelona necessita afrontar la realitat amb bon govern i feina ben feta, però no n’hi ha prou amb dir-ho o prometre-ho, sinó que cal arremangar-se per fer-ho possible. Volem donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Per això la ciutat mereix un govern compromès amb l’equitat, que afronti amb valentia el problema de l’habitatge, que vetlli perquè els joves puguin viure i treballar dignament i que lluiti, alhora, contra els problemes de convivència i la sensació d’inseguretat. Un govern, també, que faci una gestió integral del fenomen turístic per tal de distribuir-ne millor els costos i beneficis a tota la ciutat. Un govern, en definitiva, que socialitzi els èxits que Barcelona genera dia rere dia.

I volem fer-ho partint de l’educació i la cultura com a pal de paller des d’on tot comença, és a dir, com a eines d’empoderament de la ciutadania. És en l’educació i la cultura on s’amaguen totes les respostes del futur, ja que Barcelona serà una ciutat més oberta, inclusiva, creativa i viva només si la ciutadania i l’economia pivoten sobre el coneixement. Els veïns de Barcelona mereixem viure en una ciutat sostenible i encarada cap al futur. Per això no només creiem que cal potenciar una mobilitat segura, neta i econòmica, sinó que hem d’anar més enllà i promoure la generació d’energia local o una estratègia de residu zero.

Vetllarem per l’acompliment del Pla Director de La Model i la construcció dels equipaments previstos

Barcelona ha de ser una capital que encapçali les grans lluites globals, recuperant i potenciant el nostre paper internacional, però sobretot ha de ser la capital que lideri la lluita per la llibertat, la democràcia, la solidaritat i els drets civils. En aquests moments, en els quals afloren de nou els vells extremismes i observem, atònits, l’erosió de la democràcia d’un Estat espanyol que ha atacat les institucions i els ciutadans del nostre país, Barcelona ha de ser un baluard contra el feixisme i les injustícies. Ens cal construir la capital de la República Catalana. Per això estem disposats a liderar grans acords transversals amb el compromís d’unitat d’acció independentista per la República, ja que la nostra Barcelona és la del 15-M, la del 8 de març, la del “Welcome refugees” i, evidentment, també la del 20-S, l’1-0 i el 3-0: la Barcelona de la llibertat i la democràcia. La Barcelona que és exemple de convivència i de combat, de dignitat i d’esperança. La Barcelona que lluitarà incansablement i sense ambigüitats contra la injustícia que suposa tenir presos polítics i exiliats.

L’Eixample és el districte més poblat de Barcelona (266.000 hab./18,74% de la població). No obstant això, està en la 6a posició en extensió, amb menys de 7,5 km2, fet que el converteix en el més dens. Aquesta alta densitat fa que sigui un dels districtes amb més manca d’espais verds i equipaments públics (per exemple, escoles bressol o espais per a gent gran).

A més, els seus carrers són els més concorreguts, tant pels milions de turistes i visitants que rep com pels milers de vehicles diaris que creuen Barcelona a través dels carrers més cèntrics, superant en un 30% els límits de contaminació de l’aire que marca l’OMS, fet que va en perjudici de la salut de les persones que hi viuen.

Per tal d’afrontar aquests problemes, des d’ERC volem transformar alguns carrers en nous eixos més pacificats on els vianants, les bicicletes i el transport públic guanyin protagonisme en detriment del vehicle privat.

Al barri de Sagrada Família impulsarem els grups de treball ja creats entre veïnat, Ajuntament i temple per millorar la gestió de l’impacte dels visitants i donar una solució definitiva a les parcel·les afectades pel planejament urbanístic.

I vetllarem per l’acompliment del Pla Director de La Model i la construcció dels equipaments previstos, així com conservar al màxim els edificis catalogats de l’antiga presó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram