Arran dels successos esdevinguts el passat dimecres 15 de juny als voltants del Parlament de Catalunya, Democràcia Real Ja! (DRJ) vol posar en coneixement de l’opinió pública diversos aspectes:

DRJ sempre ha tingut la vocació de donar suport a les mobilitzacions i accions que tenen per objectiu visualitzar la indignació de la societat, la manca de qualitat democràtica i el servilisme del sistema de partits polítics cap als interessos econòmic-financers.

Seguint aquesta línia, vam decidir donar suport a la convocatòria d’Aturem el Parlament, per compartir el nostre rebuig a la llei de pressupostos en què s’implementen les retallades i la llei òmnibus, exemple flagrant del caràcter antidemocràtic del Parlament.

Aquesta convocatòria va fer una crida a la no violència i al caràcter pacífic de la protesta que eren habituals en el moviment sorgit arran del 15-M. Com es pot comprovar en tots els comunicats de DRJ, hem apel·lat sempre a la calma i a la no violència en totes les mobilitzacions en què hem participat directament o indirectament. En aquest sentit, DRJ ha donat exem­ple en tot moment de ser un moviment no violent, fins i tot quan se’ns agredeix i reprimeix violenta i desproporcionadament com va passar en el desallotjament frustrat del 27-M. És, per això, que posem de manifest davant l’opinió pública el nostre rebuig a tota acció violenta de qualsevol tipus independentment de qui l’ordeni o executi.

Malgrat aquest rebuig manifest al llarg d’un mes de mobilitzacions, assumim certa responsabilitat en el desenvolupament de l’acció de protesta. No obstant això, des DRJ no podem controlar les actituds i accions de totes les persones que s’han concentrat a les proximitats del Parlament.

Així mateix, també volem evidenciar la maniobra comunicativa que s’està realitzant a través dels grans mitjans per utilitzar les accions incontrolades d’uns pocs com a excusa per desacreditar un moviment que ha demostrat de sobres les seves intencions no violentes. Aquesta maniobra es fonamenta en les imatges de fets aïllats protagonitzats per un nombre insignificant de persones les quals no representen l’esperit del nostre moviment i, en particular, de DRJ. De la mateixa manera que el sistema de partits polítics no ens representa; aquests violents, tampoc.

Aquestes accions minoritàries s’estan utilitzant de cortina de fum per desviar l’atenció mediàtica del que realment importa: l’aprovació de les retallades i la llei òmnibus. La rellevància del que va passar no són les accions d’un mínim grup de persones, sinó el fet que més de 4.000 persones de tota mena i edat, procedents de 30 assemblees de barris, han participat d’una acció de desobediència civil pacífica, en la qual han reclamat amb dignitat que no s’aprovin la llei òmnibus ni les retallades socials.

No obstant això, en els mitjans de comunicació no es parla d’aquesta llei que pretén imposar-se a través d’un sistema antidemocràtic i poc transparent, ni de les conseqüències de la seva aplicació.

El moviment del 15-M ha demostrat que és i serà: pacífic, flexible, obert, alegre, participatiu, dialogant, creatiu, valent, solidari, intel·ligent i ampli. I no, no canviarem.

DRJ seguirà donant suport a totes aquelles convocatòries pacífiques que sorgeixin de la societat civil i que reclamin drets com la sanitat, l’educació, l’habitatge, la lluita per una vida digna… I, per descomptat, ho farem de manera no violenta, com sempre hem fet.

Democràcia Real Ja! – Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram