acte casa orsola

Actuació musical durant la festa organitzada davant la Casa Orsola. Foto: ACN/Marta Vidal

Els veïns de Casa Orsola, la finca modernista de l’Eixample amb 27 habitatges i 4 locals comercials, van celebrar dissabte al vespre un acte de protesta per denunciar que el fons d’inversió propietari de l’immoble, Lioness Inversiones SL, continua sense renovar-los els contractes de lloguer.

Segons defensen els veïns, l’octubre del 2021 el fons inversor va comprar la finca amb voluntat de reformar-la, i va comunicar-los que no renovarien els contractes. Un any després, els sindicats en defensa pel dret a l’habitatge organitzaven dissabte una trobada a la cruïlla entre Consell de Cent i Calàbria per reivindicar “l’any de lluita” i per denunciar “la manca de negociació, les pressions i amenaces” que les famílies pateixen per part de Lioness.

Els veïns de la Casa Orsola ja fa temps que denuncien que el fons d’inversió mai ha volgut seure a negociar uns lloguers assequibles i que vol fer fora els veïns i veïnes. En declaracions a l’ACN, la portaveu del Sindicat de Llogateres de Barcelona, Carmen Arcarazo, va deixar clar que la intenció dels sindicats és continuar denunciant “les il·legalitats” del fons inversor. Des de les entitats afirmen que el fons inversor ha perdut el relat i que “no li quedarà més remei que acabar renovant els contractes”.

L’acte va començar al voltant de les cinc de la tarda i va comptar amb diverses actuacions, com les de la Ludwig Band, Joan Colomo, Pau Serrasolsas o Les Glòries Cabareteres amb Brigitta Lamoure, a més dels castells d’Esquerdats, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample. Entre els assistents a la protesta també s’hi va poder veure la tinenta d’alcalde de Barcelona, Janet Sanz, la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín, o la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram