La plataforma no vol que l’ampliació afecti l’Escola Industrial. Foto: Arxiu

Diverses entitats han presentat aquest dijous la plataforma ‘Un nou Clínic és possible, salvant el Recinte de l’Escola Industrial’, que pretén ser un “espai de reflexió conjunta sobre l’ampliació de l’Hospital Clínic”.

Els impulsors de la plataforma, entre els quals hi ha les associacions veïnals de l’Esquerra i la Dreta de l’Eixample i la FAVB, són conscients de la necessitat d’ampliar i millorar el centre sanitari, alhora que defensen “el valor arquitectònic i patrimonial del recinte de l’Escola Industrial”. Per això, aquesta nova agrupació es proposa “esgotar totes les alternatives possibles de transformació de l’actual Clínic” abans d’acceptar que el projecte d’ampliació acabi afectant l’emblemàtic recinte.

Des de la plataforma recorden que, a més, aquest espai dona servei a unes 6.500 persones vinculades a les diferents activitats docents i esportives que s’hi fan actualment. Per tant, volen preservar el recinte de l’Escola Industrial com a “espai públic i equipament per al barri, amb la funció social vertebradora que se’n deriva” i declarar-lo Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per protegir-lo.

A banda de les associacions veïnals, també s’han afegit a la plataforma l’entitat SOS Monuments, la Coordinadora Esportiva de l’Escola Industrial, la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC i l’Agrupació d’Arquitectes en Defensa del Patrimoni.

Aquesta aliança s’ha creat dos mesos després que els veïns denunciessin “l’opacitat”del projecte i lamentessin haver-se assabentat per la premsa de l’acord entre el Clínic, l’Ajuntament i la Diputació per traslladar l’hospital al recinte de l’Escola Industrial.