protestes per salvar el Joan Miró

Nova jornada de protestes per salvar el Joan Miró. Foto: Twitter (@MiroAmpa)

La plataforma Salvem el Parc de Joan Miró no defalleix i continua mobilitzant els veïns per salvar l’arbreda del parc. Aquest passat diumenge 26 de novembre, la plataforma, que agrupa una cinquantena d’entitats de tota la ciutat, va convocar una de les últimes grans mobilitzacions per defensar el que afirmen que és “l’únic pulmó verd de l’Eixample” de les obres de l’ampliació de l’L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La plataforma va convocar el veïnat de l’Eixample i dels voltants a una festa reivindicativa al parc de Joan Miró que va començar a les 10 del matí i va aplegar un miler de persones al llarg de la jornada. El motiu de la mobilització va tornar a ser per reivindicar el rebuig a la ubicació de la zona logística de les obres, que hauria de fer desaparèixer 170 arbres, tot i que des de la plataforma afirmen estar d’acord amb les millores en el transport públic.

Així, la jornada festiva va començar amb dues curses populars, una infantil i una d’adults. Després van continuar amb una xocolatada popular i dues classes de ioga i taixí.

A les 12:30 h del migdia es va celebrar l’acte central, quan es va fer la lectura del manifest de la plataforma i una cadena humana amb una pancarta on es podia llegir “protegim l’arbreda”.

Amb tot, la plataforma està sent molt activa les darreres setmanes després d’alertar que ja havia començat el compte enrere per trobar un altre punt on situar la logística de les obres. L’Ajuntament i la Generalitat continuen estudiant el canvi.