La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer el 25% de les classes en castellà, en cas que un alumne ho demani, ha afectat de ple uns quants veïns de l’Eixample. L’escola Mare de Déu del Roser és un dels cinc centres educatius afectats per aquesta mesura, que ha aixecat polèmica i ha revifat el debat al voltant de la immersió lingüística.

El Govern ha presentat un recurs contra la interlocutòria del TSJC, ja que considera que vulnera la Constitució i les competències del Tribunal Suprem i del Constitucional que han determinat en diverses ocasions que “és la Generalitat l’organisme competent per determinar l’ús de les llengües a l’ensenyament”. El recurs s’ha presentat després que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, es reunís amb els cinc directors dels centres als quals interpel·la directament la sentència.

La societat civil també s’ha mobilitzat pel que considera un atac més al català, i la plataforma Somescola.cat va convocar ahir una concentració davant del TSJC sota el lema Per un país de tots, l’escola en català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram