L’Eixample ha estat un dels districtes on Xavier Trias (CiU) ha guanyat tot i perdre les eleccions a nivell de ciutat. El fins ara alcalde de Barcelona ha aconseguit el 29,74% dels vots, per sobre d’Ada Colau (Barcelona en Comú), que ha aconseguit un 21,32% dels vots.

Per darrere, ERC ha aconseguit un 12,07% dels vots, Ciutadans ha obtingut un 10,07%, la CUP ha aconseguit el 8,34% i el PP ha tingut un 7,76% dels vots. El PSC, que ha quedat últim, ha patit una davallada rotunda i s’ha quedat amb el 7,02%.

En el conjunt de la ciutat, Barcelona en Comú ha guanyat les eleccions amb 11 regidors, mentre que CiU s’ha quedat amb 10. “Vam dir que es podia i s’ha demostrat”, ha afirmat Ada Colau tot just conèixer la victòria que ha aconseguit, superant amb més de 15.000 vots Xavier Trias. Un Xavier Trias que ja s’ha afanyat a reconèixer la derrota i a felicitat Ada Colau. “Ens tocarà fer oposició constructiva”, ha lamentat.

ERC i Ciutadans han estat la tercera i la quarta força, amb 5 regidors cadascuna, seguits del PSC amb 4, PP amb 3 i la CUP també amb 3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram