Teatre Gaudí

El Teatre Gaudí celebra els seus 15 anys. Foto: Guillem Roset/ACN

El Teatre Gaudí ha celebrat el seu 15è aniversari amb un regust amarg per la reducció important de les ajudes de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Així ho explica un dels directors del teatre, Ever Blanchet, que afirma que han tirat endavant un teatre amb “una programació bastant innovadora, com ara amb musicals de nova cançó i musicals petits” en unes condicions difícils i que, just quan han fet 15 anys, l’ICEC els ha reduït “molt” les ajudes. “Ha estat una galleda d’aigua freda”, afegeix.

En aquest sentit, la també directora del Gaudí, Maria Clausó, en declaracions a l’ACN, afirma que l’equipament és el lloc perfecte perquè grans talents mostrin el que són capaços de fer i saltin després a companyies més grans. Blanchet ha volgut insistir en aquest fet per reivindicar la feina que fa el teatre: “Rebem molta estima de la gent del gremi, de gent que està a Madrid i a altres sales de la ciutat”.

Tot i lamentar-se per la pèrdua d’ajuts econòmics, Blanchet afirma que el Teatre Gaudí està preparat per continuar endavant. De fet, insisteix dient que “la programació d’aquest any fins al juliol és de les millors de la ciutat, si no la millor”.

Amb tot, Blanchet acaba explicant que estan treballant en un projecte per “funcionar diferent en un futur”. Volen rehabilitar el Teatre de la Nau per incorporar-lo al projecte del Gaudí i aprofitar les dues sales que té: una de 44 localitats i una de 200. A més, el director del Teatre Gaudí explica que hi ha una paret on fer arts plàstiques i volen incentivar els tres espais.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram