Turistes metro Sagrada Família

Turistes fent-se una sessió de fotos a la boca del metro. Foto: Raül Martínez Mendo

Les xarxes socials s’omplen de vídeos i fotos de turistes sortint de la parada de metro de la Sagrada Família. És l’última moda entre els influencers que visiten la ciutat: deixar el mòbil a les escales mecàniques per a lluir-se mentre apareix la basílica de fons. “Dins de la Sagrada Família ens pregunten on és la boca del metro per a fer-se les fotos”, comenta Joan Capdevila, treballador del temple.

Però el que sembla una pràctica sense cap mena de perill ja ha provocat alguns ensurts. Després de detectar diverses caigudes i aglomeracions a les famoses escales, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha hagut de posar fre a aquesta tendència. “S’ha generat un efecte crida a les xarxes socials. No ens ha quedat més remei que prendre mesures per a evitar problemes de seguretat i accidents”, explica l’empresa.

“Cada dos o tres minuts hem de cridar l’atenció a algú que intenta fer el vídeo”

Cartells en català, castellà i anglès, juntament amb agents de seguretat avisen als turistes de la prohibició de fer-se fotos. “Fa dies que vigilem les escales per a evitar incidents. Cada dos o tres minuts hem de cridar l’atenció a algú que intenta fer el vídeo”, reconeix un vigilant de seguretat plantat la boca del metro de la cantonada Marina-Mallorca.

El preu d’una foto

L’efecte dissuasiu de la vigilància ja es comença a notar. Cada vegada són menys les persones que se sumen a una moda que fa pocs dies col·lapsava les escales mecàniques. “Ha sigut una passada, al principi al·lucinava. L’altre dia vaig veure una noia que queia d’esquenes per a fer-se el vídeo”, comenta Maite Perellada, propietària d’un quiosc al costat de la sortida de metro més coneguda d’internet.

Cartell escales mecàniques Sagrada Família

Cartell informatiu amb la prohibició de fer-se fotos a les escales mecàniques. Foto: Raül Martínez Mendo

Durant les darreres jornades s’han començat a veure imatges a les xarxes de turistes que ensenyen els cartells amb les prohibicions i busquen alternatives per a imitar el vídeo de rigor. Els visitants més espavilats encara se les empesquen per a aconseguir evitar els controls. Molts esperen que la vigilància es relaxi uns minuts per a començar a pujar per les escales tantes vegades com calgui i sortir perfectes als vídeos. “La gent repeteix el procediment desenes de vegades, és molt curiós i divertit de veure”, assegura la quiosquera.

Una constant al temple

Per als agents cívics que patrulles els voltants del temple, la nova moda no és cap sorpresa. “Els problemes amb el ‘postureig’ dels turistes són una cosa habitual. Fa anys que es fiquen al mig del carril bici i s’amunteguen als jardins de la plaça Gaudí per a fer-se fotos”, expliquen.

En realitat, la nova tendència viralitzada a Tik Tok és només un afegit als milers d’instantànies que es fan cada dia amb la Sagrada Família amb l’excusa perfecte per lluir-se i fer enveja a les xarxes. De fet, el temple és una de les atraccions turístiques més fotografiades de tot el món i, amb escales mecàniques o sense, ho continuarà sent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram