Una pancarta penjada d’un balcó de la Casa Orsola. Foto: Marta Vidal/ACN

El segon judici a un veí de la Casa Orsola s’ha convocat demà, dimecres 15 de febrer, a dos quarts de deu del matí. El llogater que haurà de comparèixer a la Ciutat de la Justícia serà en Tono, el contracte del qual va vèncer el juliol passat, tal com ha informat el Sindicat de Llogateres. L’entitat també ha recordat que en Tono no ha deixat de pagar el lloguer en tots aquests mesos, a l’espera que la propietat, el fons Lioness Inversiones, li renovés el contracte. Però això no ha passat.

El primer veí d’aquesta finca de l’Esquerra de l’Eixample a anar a judici, el 9 de gener, va ser en Josep. Uns dies després del judici, va rebre la sentència de desnonament. El desallotjament, de fet, estava previst per avui mateix, 14 de febrer, però finalment es va suspendre i ara no té data. El motiu de la suspensió va ser que el jutjat de primera instància número 8 va considerar que no hi havia temps suficient entre la data de la sentència i la data de llançament.

Suport del moviment en defensa de l’habitatge

En Tono, com ja li va passar a en Josep, no estarà sol aquest dimecres. L’acompanyaran a les portes de la Ciutat de la Justícia el Sindicat de Llogateres, la Xarxa d’Habitatge de l’Eixample Esquerre i altres veïns de la Casa Orsola.

El moviment en defensa de l’habitatge assegura que “la Casa Orsola és un cas paradigmàtic”. En aquest sentit, el Sindicat de Llogateres recorda que els veïns de l’edifici de Consell de Cent amb Calàbria feia “molts anys” que hi vivien i que “mai havien tingut problemes fins al dia en què un fons voltor, Lioness Inversiones, va adquirir l’edifici” i els va comunicar que no els renovaria els contractes de lloguer.

“L’objectiu de Lioness Inversiones és expulsar els veïns per reformar els habitatges i fer lloguers de temporada a preus de luxe, la qual cosa ja està fent amb alguns dels pisos que van quedar buits i que ja està llogant per uns 2.000 euros de lloguer mensuals”, denuncia l’entitat.