La col·locació de la peça que culminarà una de les torres dels evangelistes. Foto: Sagrada Família

L’eterna construcció de la Sagrada Família continua avançant. Aquesta setmana s’han començat a col·locar les figures que culminaran les torres dels evangelistes Mateu i Joan. La previsió és que totes dues estiguin enllestides al novembre, moment en què la basílica tindrà les quatre torres dels evangelistes, ja que les de Marc i Lluc es van acabar a finals de l’any passat.

Així ho ha anunciat la junta constructora del temple, que ha detallat que, en primer lloc, s’han col·locat les ales de la figura de Mateu i després, les de la figura de Joan. En les pròximes setmanes, col·locaran el llibre i la figura del tetramorf corresponent a aquests dos evangelistes, una figura humana en el cas de Mateu i una àguila en el cas de Joan.

Les ales, element comú en les quatre figures, són “clau” en la configuració arquitectònica de les torres, segons la junta constructora. Amb nou metres d’alçada, estan fabricades amb formigó resistent i reforçades amb acer armat. “Això garanteix que les ales puguin resistir a forces com el vent i els sismes”, asseguren des del temple.

La Sagrada Família culminarà dues torres noves a finals d’any