L’interior d’illa s’ha convertit en un espai de tranquil·litat i trobada per a les famílies del barri. J. S.

Coincidint amb la Festa Major del barri, s’ha inaugurat oficialment la transformació dels antics cinemes Waldorf. L’antiga sala de projeccions, que va tancar les seves portes l’any 2003, s’ha convertit en unes modernes instal·lacions que acullen el centre de Serveis Socials del barri, l’Arxiu Municipal del districte i un interior d’illa obert al veïnat. És el punt i final d’una obra que s’ha allargat més del compte, fins a 18 mesos, i que han tingut un pressupost de 3,5 milions d’euros. El retard estava basat en la degradació que havia patit l’edifici en els darrers anys i en les tasques per reforçar la seva estructura.

NOU ESPAI DE TROBADA

Un dels aspectes més atractius de la reforma dels antics cines Waldorf és l’obertura del seu pati interior. Es tracta d’un petit espai (uns 350 metres quadrats) semiajardinat, amb bancs i un racó de jocs infantils.

Es tracta del vuitè interior d’illa que s’obre per a que el veí de Sant Antoni el pugui utilitzar. Té l’entrada pel carrer Calàbria, 38, i el seu objectiu és el de convertir-se en un lloc tranquil, de trobada i d’esbarjo per als infants i les seves famílies.

NOVES INSTAL·LACIONS

La remodelació de l’antiga sala Waldorf ha permés instal·lar-hi dos equipaments nous. Es tracta, per una banda, del nou centre de Serveis Socials de Sant Antoni i, per l’altra, de l’Arxiu Municipal.

El trasllat dels Serveis Socials a les oficines del carrer Calàbria s’emmarquen en el pla de l’Ajuntament de modernitzar la xarxa de centres. La intenció final és assegurar un millor servei al ciutadà que hi acudeix, ja sigui per una urgència social o en busca d’assessorament jurídic. El centre atendrà a una població de 38.450 persones.

El túnel que dóna accés a l’interior de l’illa també serveix d’entrada a l’últim equipament: l’Arxiu Municipal. Aquesta nova instal·lació permet unificar tots els documents que es generen al districte de l’Eixample, i que fins ara es trobaven diseminats en set dipòsits diferents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram