escola Auro

Les famílies de l’Escola Auró han reclamat més places públiques d’educació secundària. Foto: Escola Auró

L’Escola Auró va convocar ahir a la tarda una protesta davant el Centre Cívic Urgell per reclamar més places públiques de secundària a l’Eixample. Les escoles Mallorca i Entença van donar-hi suport i una cinquantena de persones van assistir a la manifestació.

Així, les famílies dels centres educatius van denunciar que al districte hi ha “més places públiques de primària que de secundària”  i que el Consorci d’Educació està reduint les adscripcions amb l’objectiu que “cap escola en tingui més de tres”, quan és el criteri que s’aplica a tota la ciutat.

Un institut menys

La queixa de l’Escola Auró ve perquè el Consorci d’Educació ha retirat l’IE Eixample, un dels instituts adscrits al centre perquè ha considerat que, de les quatre adscripcions que tenia, era la que generava menys impacte, segons afirmen les famílies.

En canvi, les famílies de l’Auró es queixen que el Consorci ha fet el canvi sense tenir present que aquest any “són tres línies” i que s’ha igualat el nombre d’adscripcions del centre amb els que només tenen una línia, segons ha explicat betevé.

Amb tot, les famílies del centre acaben dient que, amb aquesta reducció de places, és més probable que els alumnes de l’Auró es quedin sense institut públic al barri l’any que ve.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram