Dues de les motos del supermercat a davant de l’establiment. Foto cedida

Sembla que el desembarcament de la multinacional turca Getir a la ciutat, amb els seus supermercats d’entrega ràpida –també coneguts com a supermercats fantasma–, és un fet. I és que després de la polèmica generada al passatge de Xile (barri de Sant Ramon, les Corts) per la pròxima obertura d’un d’aquests negocis, els veïns del carrer Sicília acaben de trobar-se amb l’obertura imminent d’un altre supermercat d’aquest estil als baixos del número 159. La preocupació veïnal és la mateixa que a les Corts: l’impacte que pot tenir en la mobilitat i l’espai públic aquest negoci, ja que basa el seu model en el repartiment a través de ‘riders’.

Si bé és cert que la tipologia del carrer Sicília no és la mateixa que la del passatge de Xile, des de l’Associació de Veïns del Fort Pienc mostren la seva preocupació pel que pot suposar aquest supermercat. I ja no només per l’ocupació de la vorera que poden provocar els ‘riders’, sinó també per les possibles molèsties que poden patir els veïns de l’edifici. De moment la qüestió arribarà demà a l’Audiència Pública del Districte, ja que els veïns tenen previst posar el tema damunt la taula i, entre altres coses, preguntar quin tipus de llicència tenen els propietaris.

Tot i que no és comparable a l’impacte que poden generar les cuines fantasma, l’eclosió de les quals va provocar que fa uns mesos l’Ajuntament decretés una moratòria d’un any per a la seva obertura, sembla que un nou model de negoci que també es basa en el repartiment de menjar i altres productes en, atenció, només 10 minuts, ja ha començat a inquietar alguns veïns.