Una dona esmorza a una terrassa de Sant Antoni. Foto: Aina Martí / ACN

Des de finals de maig i fins ara s’han autoritzat 256 terrasses noves i 844 ampliacions de terrasses a l’Eixample, el districte de la ciutat que més llicències ha rebut en aquest sentit. L’Ajuntament ho ha fet per ajudar els bars i restaurants en el moment més difícil per al sector i, si bé associacions de comerciants com Som Sant Antoni ho celebren, al barri també hi ha qui no ho veu amb bons ulls.

“Ens sembla fatal que la tinenta d’alcaldia Janet Sanz digui que les noves terrasses han vingut per quedar-se”, diu Xàbius Caballé, membre de Fem Sant Antoni. La preocupació principal de l’entitat veïnal és que aquestes terrasses ocupin la superilla de Sant Antoni: “Han aprofitat la pacificació de la superilla per envair l’espai públic i privatitzar-lo”, lamenta Caballé. A més, recorda que “el darrer Pla d’usos limita l’obertura de nous establiments de restauració perquè reconeix que el barri ja està saturat”.

Lluny d’aquest posicionament es troba la vicepresidenta de Som Sant Antoni, Lidia Núñez, que no només creu que les noves terrasses i l’ampliació d’aquestes “han de ser permanents”, sinó que defensa que es facin “com Déu mana”. Es refereix a fer-les segures i atractives, un objectiu que l’Ajuntament comparteix, ja que vol eliminar els elements provisionals com els New Jerseys i repensar-ne el disseny. Sigui com sigui, Núñez considera que tot plegat pot ajudar bars i restaurants a superar “el drama” que estan vivint. Caballé, per la seva banda, admet que aquest sector està en crisi, però afegeix que ho està “tothom”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram