Masriera

El veïnat fa anys que lluita perquè el Masriera sigui un espai veïnal. Foto: Línia Eixample

El Taller Masriera és un emblema del barri que els veïns reivindiquen des de fa temps. És per això que l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample ha engegat la tercera edició d’un projecte col·laboratiu amb escoles del barri per fer més visible la seva lluita.

Aquesta iniciativa vol que el Masriera “passi a formar part de l’imaginari col·lectiu del veïnat com ho va ser molts anys enrere”.

Un projecte de tres potes

Aquesta col·laboració és “la millor manera”, afirmen des de l’entitat veïnal, per aconseguir que aquest espai emblemàtic sigui d’ús veïnal. El projecte es basa en tres potes. D’una banda, els alumnes coneixen el Taller Masriera “de primera mà” amb unes visites guiades que organitza el Districte, on col·laboren voluntàries de l’associació. “Els alumnes surten d’allà coneixent l’edifici, la història associada a l’espai i el barri i, a més, amb el punt reivindicatiu que nosaltres desitgem per a l’edifici”, expliquen des de l’entitat veïnal.

La segona pota del projecte és el treball artístic que proposen els veïns per a les escoles. Enguany s’impulsa una iniciativa lligada a la sostenibilitat: els alumnes faran un collage amb materials reciclats que s’exposarà en un mural a la Festa Major, del 24 al 26 de maig, al carrer Girona. “Nosaltres hem aportat retallats de roba, botons i uns lots petits per a cada escola perquè els alumnes tinguin un punt de sortida i pensin ‘Ostres, la meva àvia té coses a casa que em poden servir’ i fer ells la seva creació artística”, comenten les voluntàries.

I l’última pota del projecte és l’exposició final, que es podrà veure a la Festa Major del barri a la carpa de l’Associació de Veïns. “Els nens portaran els seus pares a veure el que han fet, convertint-se en una corretja transmissora del projecte del Masriera”, conclouen des de l’entitat.

El paper de les escoles

L’altre actor clau d’aquesta iniciativa veïnal són les escoles que hi participen: l’Escola Concepció, la Sagrat Cor Diputació, l’Escolàpies de Llúria i l’Escola Santa Anna. La professora d’arts visuals i plàstica de la Santa Anna, Carlota Polo, explica que aquesta iniciativa és positiva per als alumnes. “Cada vegada hi ha menys projectes que encoratgen els alumnes a implicar-se amb la ciutat i els seus barris, així que un projecte com aquest, que convida els ciutadans del barri a fer-lo més seu, sempre és bo”, explica.

En el cas de la seva escola, hi participaran els alumnes dels cursos de quart de primària i de tercer d’ESO. “Ens permet enfocar la idea de dues maneres diferents, una més centrada en l’espai, i l’altra buscant una reflexió més profunda de com volem que sigui el barri”, acaba dient Polo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram