L’Eixample fa un pas endavant més en el projecte Xeix d’integració dels diferents col·lectius d’immigrants i començarà a treballar amb la comunitat pakistanesa que resideix o treballa al districte. A més, la iniciativa s’amplia geogràficament i a partir d’ara també es desenvoluparà al barri de Sant Antoni.

El projecte, que fins ara comptava amb una mediadora experta en llengua i cultura xinesa, incorpora una mediadora experta en llengua i cultura pakistanesa que, segons el consistori municipal, busca “facilitar l’apropament d’ambdues cultures”. El projecte, que té un pressupost de 94.000 euros, compta amb la col·laboració de les associacions comercials del territori, com són l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc (ACEFP) i el Sant Antoni Comerç (SAC). El regidor del Districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha explicat que “la nostra voluntat és continuar ampliant aquest projecte per facilitar la integració de les persones nouvingudes al districte a tots els barris de l’Eixample”, afegint que “al barri del Fort Pienc portem un parell d’anys treballant amb la comunitat xinesa i l’experiència està sent molt positiva. Ja es comencen a veure els resultats d’aquesta iniciativa amb un enfortiment del teixit associatiu”.

CONSOLIDAR EL PROJECTE

El projecte Xeix té com a objectiu principal la seva consolidació al barri del Fort Pienc i estendre’s a altres barris de l’Eixample, a través del projecte XarxEixample. En el cas del barri del Fort Pienc es focalitzarà l’actuació en els àmbits comercial, educatiu, cultural i social i en el cas de Sant Antoni està previst enfortir l’associacionisme comercial, tal com es va fer en la primera fase al Fort Pienc. En ambdós barris està previst que se celebrin activitats amb les quals l’Ajuntament busca fomentar “la incorporació activa de les comunitats xinesa i pakistanesa al teixit associatiu dels barris” de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram