LilaFest

Un grup de participants als actes del LilaFest: Foto: Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya

El Fort Pienc ha vist néixer un nou festival cultural i reivindicatiu: el Lila Fest. Amb el lema Per la vida lliure de violències masclistes, el Lila Fest va omplir el parc de l’Estació del Nord de tota mena d’activitats que van treballar en favor de la conscienciació feminista i de l’erradicació de la violència contra les dones.

La programació de l’esdeveniment, que es va celebrar aquest dissabte 25 de maig, va comptar amb actuacions musicals, teatre, gastronomia, tallers, balls de bastons i debats amb expertes en qüestions de gènere i igualtat. A més, es van instal·lar diversos escenaris i espais per tot el parc que van permetre oferir diverses activitats de forma simultània i gravar pòdcasts i programes radiofònics des del parc.

“És important poder fer públic que existeixen les violències masclistes. És un tema social que ens aplica a totes i crear un espai sensibilitzador com el LilaFest, utilitzant llenguatges comuns ajuden a fer arribar els nostres missatges a més gent”, detallen des de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, una de les entitats impulsores del festival.

Els actes del dia

La jornada va arrencar amb un acte de benvinguda a l’escenari principal, que va transcórrer en paral·lel a una lectura de contes feministes per a tots els públics. De fet, la difusió de la igualtat de gènere també va arribar als més petits. Diverses activitats del festival van pensar específicament en el públic familiar. A banda de l’espai ‘lúdik’, amb propostes de joc inclusives, els ‘Contacontes’ van explicar històries amb rerefons social, mentre que els pallassos de ‘Welcome’ van fer riure als infants.

Juntament amb les activitats lúdiques, els tallers i els espais de reflexió i aprenentatge van ser els altres protagonistes del Lila Fest. Durant la jornada, els assistents van poder apropar-se a xerrades sobre temes com la violència vicària, les noves masculinitats feministes o les formes de lideratge femení, entre d’altres. Tampoc hi va faltar la gastronomia més internacional a l’espai ‘Con sabor migrante’, on les dones de les entitats ‘Mujeres Pa’lante’ i del càtering ‘Saberes y saborers de Sindillar’ van preparar tota mena d’àpats que van ser un veritable èxit.

Un projecte de futur

Després de la primera edició del Lila Fest, les sensacions de les organitzadores és molt positiva. “Encara és aviat per a parlar de pròximes edicions, però ens agradaria continuar amb aquesta mena de propostes, sumant cada vegada més entitats de diferents entitats socials i culturals”, explica l’equip de l’esdeveniment. Entitats, Hèlia Dones, Accions Fem o Dona Cançó han organitzat el festival.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram