El barri de la Sagrada Família va estrenar la setmana passada un nou Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències. Aquest servei va destinat a les persones sense sostre que passen la nit al carrer durant els mesos d’hivern.

El nou centre està ubicat al passatge Dos de Maig i donarà acollida a 75 persones. Obrirà durant els mesos d’hivern per atendre les situacions d’emergència per baixes temperatures. A més, aquest centre oferirà atenció integral i preventiva, que va des de la possibilitat de dormir, menjar, rebre atenció mèdica i orientació per reconduir els usuaris a itineraris de reinserció social.

El centre va ser inaugurat per la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que va destacar que “tenir el centre obert durant tot l’hivern és una oportunitat per fer que aquestes persones puguin venir no només quan les temperatures baixen molt, sinó que ho puguin fer diversos dies i que amb el treball amb els professionals puguin decidir incloure’s als itineraris d’inclusió que els proposem”.

Els usuaris podran accedir al centre entre les vuit del vespre i les vuit del matí següent. En aquesta estona podran sopar, rebre atenció d’infermeria o psicosocial, utilitzar els lavabos i dutxes comunitàries, dormir en habitacions de set persones i esmorzar-hi l’endemà.

Aquest Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències complementarà l’oferta del que ja hi ha al Carrer de les Acàcies, al districte de Sant Andreu. Aquest també ofereix 75 places, que sumades donaran ajuda a 150 persones les nits més fredes de l’hivern.

L’Ajuntament també té 851 places per atendre persones sense sostre en centres de dia o de primera acollida.