sancions

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, atén els mitjans a l’Ajuntament. Foto: Blanca Blay/ACN

L’Ajuntament ha emès les tres primeres sancions per l’incompliment de la reserva del 30% d’habitatge amb protecció oficial (HPO) en noves promocions i grans rehabilitacions. Es tracta de tres grans rehabilitacions a l’Eixample (als carrers de Comte Borrell, Castillejos i Muntaner) que es van dur a terme amb el tràmit d’assabentats d’obra en comptes de sol·licitar la llicència i que haurien d’haver destinat un total de 10 habitatges assequibles.

Ara, s’enfronten a multes que poden rondar entre els 400.000 i els 600.000 euros cadascuna, i una segona sanció d’inhabilitació per participar en promocions a Barcelona durant un període d’entre un a tres anys. I és que la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, recorda que “la llei pel dret a l’habitatge tipifica aquesta infracció com a molt greu”. És per això que continua dient que “són multes importants que tenen una funció exemplar perquè no torni a passar”.

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge o Rehabilitació, Lucia Martín, ha assenyalat que amb la reserva del 30% d’habitatge protegit, Barcelona guanyarà uns 150 habitatges a preus assequibles: “La normativa funciona i té un potencial transformador importantíssim”.

Amb tot, les tres primeres multes són les primeres d’una tongada de 17 incompliments detectats a l’estiu pels equips d’inspecció municipals, que preveu fins a sis sancions més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram