patinets

En pocs dies, el 2023 ja té dues víctimes en accident amb patinet elèctric. Foto: Alèxia Vila/ACN

Els fets s’han produït aquest dimecres de matinada. Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, el conductor d’un patinet elèctric ha mort en xocar amb un autocar de passatgers.

La víctima és un home de 55 anys i l’accident ha tingut lloc al carrer Comte d’Urgell cantonada amb carrer d’Aragó, a l’Esquerra de l’Eixample. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana, s’ha fet càrrec de la investigació de la que és la segona víctima en accident de trànsit aquest any a la ciutat.

L’Ajuntament ha lamentat la mort de l’home i ha traslladat el condol a la seva família i amistats. D’altra banda, ha activat el Servei d’Urgències i Emergències Socials per oferir atenció psicològica als familiars de la víctima.

Al centre del debat

No és l’única notícia que posa els patinets al centre del debat públic. Aquest dimarts, es va anunciar que a partir de l’1 de febrer quedaran prohibits els patinets als transports públics durant sis mesos.

La prohibició sorgeix després que el passat 17 de novembre un d’aquests vehicles elèctrics de mobilitat personal explotés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Ara, les autoritats del transport tindran mig any per elaborar una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal als transports.