L’Ajuntament de Barcelona reactiva les obres de remodelació dels mercats del Ninot i de Sant Antoni després que aquestes es quedessin paralitzades per motius pressupostaris.

El projecte de remodelació i modernització del Mercat de Sant Antoni, dirigit pel Taller d’Arquitectura Ravetllat-Ribas, pretén potenciar les característiques peculiars d’aquest edifici. Es reordenarà la distribució, es farà més accessible i, a més, s’incorporaran nous serveis tant pels comerciants com pels clients.

Per la seva banda, el Mercat del Ninot encararà amb aquesta la tercera i última fase prevista en el projecte de reforma que s’allargarà uns 24 mesos.

L’arquitecte Josep Lluís Mateo és l’autor del projecte de remodelació del Ninot, que preveu la recuperació i rehabilitació de tot l’edifici, incloent-hi la coberta. A més, el mercat comptarà amb una planta subterrània on hi haurà des d’un aparcament per als clients del mercat fins als serveis i la logística de càrrega i descàrrega de mercaderies, magatzems i l’espai de brossa.

ÚLTIMA FASE DEL NINOT

El Mercat del Ninot és el primer que veurà finalitzada la seva reforma i el seu director, Naval Cosp, es mostra a nivell particular “molt feliç” per la notícia d’engegar altra vegada i finalitzar es obres. Assegura a Línia Eixample que està satisfet “perquè feia un any que les obres estaven encallades”.

Tot i que encara no hi hagi dates per a l’inici de les obres i, menys, pel trasllat, Cosp afirma que retornar a les anteriors instal·lacions farà que “es millorin les condicions de treball” així com també augura que “molts comerciants aprofitaran el canvi per introduir novetats a la seva parada”. Malgrat els punts a favor del retorn ¡ a la seva ubicació principal, el director afirma que en les instal·lacions provisionals s’ha fidelitzat a una clientela que “segurament no ens visitarà un cop ens traslladem”. Tot i així reafirma les ganes de situar-se en un equipament “nou i còmode tant pels venedors com pels consumidors”.

En aquest sentit, el president de la Fundació Barcelona Comerç i de l’Eix Sant Antoni, Vicenç Gasca, assegura a Línia Eixample que mentre els mercats estan en un espai provisional, “l’entorn comercial de l’equipament principal és el que queda desèrtic i es mobilitza els establiments del nou espai”. És per aquest motiu que Gasca proposa que quan hi hagi una situació en la que un mercat s’hagi de traslladar atès que l’edifici ha de ser remodelat, “els dos espais estiguin el més aprop possible perquè el comerç del seu entorn més immediat no es vegi afectat”.

‘Els mercats són el pal de paller d’un barri’

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, valora molt positivament que es reemprenguin les obres als mercats municipals. En aquest sentit, assegura a Línia Eixample que “els mercats són el pal de paller de la dinamització d’una determinada zona de la ciutat”.

Per a que el desbloqueig del pressupost necessari fos una realitat diu que “s’ha fet una presió molt forta per part de comerç”.

Així doncs, Gasca afirma que la lluita era contra una manera de fer en la que semblava que “la tàctica de partit estava per sobre del bé de la ciutat”.

Pel que fa al cas concret del Mercat de Sant Antoni, el també president de l’Eix del barri afirma que demanaran que les obres s’accelerin ja que “amb el desbloqueig s’han perdut dos mesos”. Per tant, des de l’associació de comerciants volen que el nou mercat s’inauguri a la tardor del 2015 i no al 2016 com està inicialment previst.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram