Escola Industrial

Un moment de la jornada de dissabte passat. Foto: Ajuntament

La primera edició de ‘Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona’ està marxa des de dijous passat. Fins al 15 de maig la ciutat acull diferents espais de reflexió sobre arquitectura i urbanisme amb la idea de posar sobre la taula com aquests poden assumir els reptes socials, polítics i climàtics dels nostres temps. I en el cas de l’Esquerra de l’Eixample, dissabte es va abordar com es poden teixir aliances amb les entitats veïnals i institucionals per millorar els usos d’una part imprescindible de l’ànima del barri: el recinte de l’Escola Industrial.

Aquestes reflexions es van fer a l’acte ‘Redescobrim el recinte de l’Escola Industrial’, que va comptar amb una àmplia programació d’actes. Les xerrades sobre la rehabilitació del Paranimf i la ceràmica del futur i el taller d’innovació amb ceràmica van ser alguns dels que més van destacar i, a més, van apropar l’arquitectura al veïnat.

El canvi climàtic

Més enllà de l’Esquerra de l’Eixample, gràcies a aquest festival es pot veure des de fa uns dies a la llosa de la ronda Sant Antoni la instal·lació ‘L’Arca de la convivència’. Una arca amb diferents arbres, plantes, arbustos i insectes que recorda la importància de crear espais públics capaços de combatre els efectes d’un dels grans problemes del món modern: el canvi climàtic. Una altra activitat important van ser les visites guiades que, que dilluns va fer l’associació cultural 48h Open House Barcelona al Taller Masriera, un tresor de la Dreta de l’Eixample fins fa poc amagat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram