Les tanques impedeixen el pas dels veïns als seus habitatges. Associació de Veïns Esquerra de l’Eixample

Les obres sempre comporten molèsties al veïnat. Però la situació es torna insostenible quan aquestes molèsties es dilaten molt en el temps. Això és el que els hi passa als veïns del carrer Provença, segons explica l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample.

L’entitat veïnal denuncia que, des de fa dos anys, el tram del car­rer Provença a davant de la Model, entre Nicaragua i Vilamarí, es troba en obres, uns treballs a la via pública conseqüència del pas de l’AVE pel centre de la ciutat. Actualment, les tanques de les obres es multipliquen a la vorera del carrer, impedint el pas dels vianants. Els veïns no poden accedir fàcilment a casa seva i els botiguers d’aquest tram fa temps que es veuen amb dificultats.

L’Associació de Veïns indica que les obres suposen un risc de lesió per als veïns quan accedeixen als seus habitatges i reclama “una mica de serietat i respecte vers el veïnat”. L’entitat recorda que tant Adif com l’Ajuntament van assegurar als veïns que, malgrat les obres, es mantindrien les voreres.

CONTRARIS AL TRAÇAT

Des d’un bon inici, l’Associació de Veïns de l’Eixample Esquerra es va mostrar contrària al projecte que preveïa el pas del Tren d’Alta Velocitat (TAV) pel mig de la ciutat, adherint-se a la Plataforma l’AVE pel Litoral. L’entitat argumenta la seva negativa al traçat urbà no només pel risc que suposa la construcció del túnel, sinó també per les molèsties que aquestes comporten i les seves posteriors conseqüències. Segons indica l’associació, el moviment de terres al subsòl i les vibracions pel pas de la tuneladora estan provocant esquerdes a diferents edificis de la zona.

SOROLL, POLS I FISSURES

La casa modernista Antoni Sagar­ra (Provença, 185) i l’edifici del carrer Provença, 197-199, presenten unes noves esquerdes en algunes parets i al terra. Segons l’entitat veïnal, aquests desperfectes han estat ocasionats per les vibracions de la tuneladora Barcino, encarregada de construir el túnel del TAV entre la Sagrera i l’estació de Sants.

Aquesta no és l’única incidència provocada per les obres de l’AVE que l’Associació de Veïns denuncia. El soroll dels treballs i la pols aixecada és constant des de les vuit del matí. A més, critiquen que en les darreres setmanes s’ha treballat també en diumenge, impedint el descans dels veïns de la zona.

Aquestes molèsties per als veïns, afecten d’una manera molt important als botiguers de la zona, que han vist com en els dar­rers anys han disminuït les vendes. A la crisi, se li ha sumat les obres, que impedeixen el passeig normal dels vianants o, directament, oculten l’entrada al seu establiment.