Una aula a mig muntar el primer dia de curs. Foto cedida

El retard en les obres de l’Escola 9 Graons ha acabat de complicar un inici de curs que ja es preveia difícil. Només els alumnes de P3 d’aquest centre ubicat al 217 del carrer Roger de Flor van poder començar les classes quan tocava, aquest dilluns, mentre que els de P4 i P5 van haver d’esperar a l’endemà i, els de primària, a aquest dimecres. I tot, perquè el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) no ha complert els terminis acordats, segons denuncien les famílies.

“STOP INCOMPLIMENTS”
El descontentament de les famílies amb el CEB va fer que dilluns a primera hora tallessin el trànsit just davant de l’escola. “Stop incompliments” i “Volem escola segura” són alguns dels lemes que es van poder llegir en les pancartes durant la protesta. Cal tenir en compte que les obres d’ampliació i millora del col·legi –que és de nova creació i cada any ha de créixer per acollir una generació més– havien d’estar enllestides el dia 1, però no va ser així. Això va fer que l’equip de mestres no pogués aprofitar les dues setmanes prèvies a l’inici del curs per preparar instal·lacions i classes, en un any en què aquesta preparació era més important que mai.

Si bé dilluns l’edifici ja estava acabat, molts espais encara estaven a mig muntar i d’altres presentaven mancances. “Hi ha una aula que no té finestres per un error del Consorci”, va dir a Línia Eixample Xavier Gay, de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), que també va criticar que als lavabos no hi hagués dispensador de sabó. A més, l’AFA lamenta que el Consorci no hagi instal·lat l’ascensor que els va prometre. Aquest retard farà que els alumnes hagin de conviure amb les obres, com a mínim, durant un mes, de manera que es complicarà tant l’accés dels infants amb problemes de mobilitat com el desenvolupament de les classes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram