Laia Bonet

Laia Bonet ha presentat avui la nova estratègia municipal sobre la distribució de mercaderies. Foto: ACN

L’Ajuntament ha plantejat avui ampliar un 20% la capacitat global de les àrees de càrrega i descàrrega del conjunt de la ciutat. “Si volem una ciutat de proximitat vol dir que les mercaderies han d’arribar a prop”, ha dit la tinenta d’alcalde i directora de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Laia Bonet.

Aquest és un dels principals objectius de l’estratègia que el consistori ha dissenyat de cara el 2030 per fer més eficient la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM). També es vol multiplicar per quatre el volum de compres en línia que es lliuren en punts de recollida, passant del 10% actual al 40%; reduir un 50% les emissions associades a aquesta activitat; multiplicar per deu els vehicles de ciclologística; o promoure el disseny d’un automòbil de repartiment zero emissions. Tot plegat és fruit del procés participatiu fet amb associacions econòmiques, empresarials i sindicals i 62 entitats properes al sector.

Eficiència i sostenibilitat

Bonet també ha afirmat que l’objectiu és fer que aquesta activitat sigui “més eficient, sostenible i segura”. Bonet ha apuntat que el comerç en línia “ha vingut per quedar-se” i ha considerat que cal buscar el millor encaix tenint en compte les particularitats de Barcelona. Una altra de les fites que planteja la nova estratègia municipal és aconseguir que el 40% de les compres en línia es lliurin en punts de recollida i que el 33% de les entregues es realitzin mitjançant Centres de Distribució Urbana de Mercaderies. “Volem un canvi de cultura i necessitem pivotar molt més sobre la recollida perquè l’entrega genera molts efectes col·laterals perjudicials en termes d’espai públic, emissions, mobilitat i reducció de l’eficiència de l’activitat”, ha indicat Bonet. Actualment a la ciutat només el 10% dels lliuraments es fan a través de punts de recollida, de forma que la proposta suposaria multiplicar per quatre la xifra actual.

Càrrega i descàrrega

Una zona de càrrega i descàrrega plena de furgonetes. Foto: Ajuntament

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram