La futura superilla de l’Eixample. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha comprat dos blocs de pisos a la superilla de l’Eixample per fer-hi habitatge de lloguer públic. La compra i la rehabilitació dels dos immobles suposen una inversió de 7,8 milions d’euros, tal com ha anunciat l’alcaldessa Ada Colau aquest dimecres a la tarda a la trobada anual organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Per adquirir aquestes finques, situades als carrers de Consell de Cent i Villarroel, a l’Esquerra de l’Eixample, el consistori ha exercit un cop més el dret de tanteig i retracte, segons el qual l’Ajuntament té “dret preferent d’adquisició en operacions de compravenda”. Els edificis tenen en total 24 pisos, que s’incorporen “al parc de lloguer públic, social i assequible”, tal com celebra el govern municipal. El consistori assegura que aquesta compra ha servit per aturar “dues operacions immobiliàries dirigides a obtenir un rendiment econòmic en lloc de garantir l’habitatge per als veïns”.

La finca adquirida del carrer Villarroel, tocant a Consell de Cent, només té un pis habitat, mentre que els quinze restants estan buits. Pel que fa al bloc de Consell de Cent, entre Viladomat i Comte Borrell, quatre dels vuit pisos que té estan buits, mentre que els altres quatre estan llogats. L’Ajuntament ha assegurat que tots els contractes de lloguer actuals, un dels quals és de renda antiga, se subrogaran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram